Задържаха трима души с канабис, единият от тях бил пласьор
Задържаха трима души с канабис, единият от тях бил пласьор / Dariknews.bg

Окръжен съд - Шумен  е наложил постоянна мярка „задържане под стража" на  23-годишния С.Р. от град Каспичан, той е привлечен като обвиняем за придобиване, държане и разпространение на високорискови наркотични вещества без надлежно разрешение. Това съобщиха от ОД на МВР-Шумен. Други двама мъже на 24 и 40 години са задържани за 24 часа, в домовете им е намерено различно количество канабис.

Полицаите задържали 23-годишният С.Р., който е криминално проявен около 18:00 часа в петък. При претърсване в дома му са намерени пакетче със суха зелена тревиста маса, която при направения полеви накротест реагира като канабис, 27 броя патрони различен калибър, 3 броя металотърсачи, компютър и 829 броя монети и предмети, с вид на археологични обекти. С.Р. е привлечен като обвиняем, че през периода 2009 - 2010 година е разпространявал наркотични вещества в градовете Каспичан и Нови пазар. До момента пред съдия от Окръжен съд-Шумен, като свидетели са разпитани 13 лица, закупували наркотични вещества от него. Първоначално 23-годишният мъж е бил задържан за 24 часа, след това с постановление на прокурор задържането му е удължено на 72 часа. Постоянната мярка задържане под стража е постановена вчера.

Полицаите извършили претърсване и в дома на още двама души от Каспичан. Те също са познати на полицията, уточняват от ОД на МВР-Шумен. В дома на 24-годишния М.М.е намерена и иззета пакетирана суха зелена маса с общо тегло 559,6 грама, която при направения полеви наркотест реагира като канабис. От къщата на 40-годишния Р.Х. е иззет пакетиран канабис с общо тегло 56,2 грама . Двамата мъже са задържани за 24 часа. По досъдебното производство предстои да бъдат назначени експертизи. Работата по случая продължава.