/ dariknews.bg
В хода на проведена на 1 ноември. специализирана полицейска операция за противодействие на престъпления, свързани с наркотични вещества, в жилища на двама мъже в село от община Попово е установено различно количество от наркотичното вещество канабис.

Полицията в Омуртаг задържа двама с марихуана

Полицаитр становили, че 32-годишен мъж съхранява в дома си в с. Цар Асен, община Попово, 542 грама суха зелена тревиста маса, която при извършен полеви наркотест реагира на наркотичното вещество канабис.

На същия ден при извършени оперативно-издирвателни и процесуално-следствни действия е установено още, че 35-годишен мъж съхранява в дома си в същото село 1,27 грама суха зелена тревиста маса, която при извършен полеви наркотест също реагира на наркотичното вещество канабис.

Хванаха трима шуменци с наркотични вещества, единият пласирал

Мъжът е задържан за срок до 24 часа. Наркотичното вещество е иззето по надлежния ред. Предстои назначаване на експертизи за установяване на състава му. По случаите са образувани две досъдебни производства  по описа на РУ-Попово. По време на специализираната операция са проверени 15 МПС, 24 лица и 3 питейни заведения на територията, обслужвана от РУ-Попово.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари