Задържаха криминално проявен при опит за кражба
Задържаха криминално проявен при опит за кражба / netinfo

Криминално проявен е задържан при опит за кражба от частен дом в Шумен, информират от полицията. На 29 май около 00.30 часа неизвестен взломил прозорец и врата на къща на ул."Константин Величков". Проникнал в жилището и направил опит да отнеме радиоприемник, два ръчни часовника и други вещи.

Къщата била охранявана от частна охранителна фирма и алармата се задействала. Пристигналият на място охранителен екип потърсил съдействие от полицейски патрул. Мъжът, който проникнал в жилището е заловен. Изяснена е самоличността му- 42-годишен мъж от Силистра, известен на полицията с кражби.

Мъжът е задържан за срок до 24 часа в полицейското управление в Шумен, а малко по-късно с прокурорско постановление му е наложена и 72-часова мярка за неотклонение. Той е известен на полицията с множество кражби. Скоро бил освободен от затвора, след като изтърпял наказание "лишаване от свобода" за кражба.

Работата по образуваното бързо производство за престъпление по чл. 195 ал.1 т.3 от НК продължава под надзор на прокурор от Районна прокуратура- Шумен