Задържаха бандити, ругали полицаи
Задържаха бандити, ругали полицаи / netinfo
Трима криминалнопроявени и осъждани шуменци ругаха и псуваха полицаи, след като те са им поискали документи за проверка, съобщиха от ОДП-Шумен. Това са 38-годишният П.Х., 25-годишната Р.С., и 39-годишният Е.А. Тримата са пътували в лек автомобил “Фиат”, без регистрационни табели. Служителите на реда се опитали да спрат колата за проверка на ул. ” Деде агач” в Шумен. При подадения сигнал водачът не е спрял и продължил движението си по ул. “Кольо Фичето” в града, където е бил застигнат от автопатрулния екип.

От автомобила е излязъл първо водачът, който се държал грубо и агресивно с полицейски служител и отправил обидни и вулгарни думи. Неговата спътничката му, която явно е била в нетрезво състояние, също отправила цинични думи към служителите на реда и се държала арогантно.

Водачът на автомобила не е представил свидетелство за управление и регистрация на МПС, както и документ за сключена застраховка “Гражданска отговорност”. Категорично е отказал да бъде изпробван с техническо средство за употреба на алкохол, но му е взета кръв за химичен анализ. Водачът и неговата спътничка са били отведени в РПУ - Шумен и задържани за 24 часа.

След като 39-годишният Е.А разбрал, че двамата му спътници ще бъдат задържани също започнал да обижда полицейските служители. Той също е задържан за 24 часа.

Материалите по случая ще бъдат предадени на Районна прокуратура с мнение за образуване на досъдебно производство по чл. 325 от НК.