Второто лекарско мнение е в полза на онкоболните
Второто лекарско мнение е в полза на онкоболните / netinfo

Второто мнение при диагностицирането на пациенти с онкологични заболявания е необходимо, според съвременна формула на ЕС в сферата на здравеопазването, това заяви в интервю за Дарик проф. д-р Григор Велев, управител на Международния онкологичен консултативен център. По-рано днес проф. Велев беше в Шумен, където се срещна със свои колеги от Онкологичния диспансер в града. Той допълни, че екипното мислене и работа на лекарите биха довели до голяма достоверност при поставяне на диагнозата, а също и при намиране на най-адекватното лечение.

Всички, които желаят при диагностициране на заболяването си да се възползват от второ лекарско мнение могат да се обърнат директно към Международния онкологичен консултативен център в София или това да стане с помощта на диагностициращия или лекуващия лекар.

В момента в работата на Международния онкологичен консултативен център участват 17 професори от Европа и Израел, около 10 души български специалисти и около 11 души патолози /професори и доценти/. “Изгражда се система по стандартите на ЕС за борба с онкологичните заболявания” – допълни още проф. Велев.