Волов с минимална победа над гостуващия Любимец
Волов с минимална победа над гостуващия Любимец / снимки Дарик-Шумен

Отборът на „Волов"-Шумен постигна минимална победа с 1:0 над „Любимец". Успехът дойде след труден мач, единственото попадение вкара преотстъпеният от ЦСКА халф Джихат Кямил в 31-та минута.

Целият мач се отличи със слаба игра, но с много битка по терена, а на моменти гостите от „Любимец" дори натискаха здраво и прибираха шуменци за продължително време в тяхната половина.

През първото полувреме футболистите на „Волов" играха по нахъсано и заслужено отбелязаха гол. Попадението дойде след 25-метров извеждащ пас към Кямил от страна на Дарин Тодоров. Кямил бе изведен на чиста позиция сам срещу вратаря на гостите и с премерен диагонален удар не сгреши за 1:0. До края на първите 45 минути „Любимец" натисна сериозно, но шуменци запазиха вратата си суха.

"Волов" с минимална победа над гостуващия "Любимец"
netinfo

Качеството на играта през второто полувреме не се различаваше съществено от първата част. Шуменци направиха няколко интересни атаки, но не успяха да увеличат преднината си. Най-фрапантният пропуск в мача направи резервата на „Волов" Гущеров. 8 минути преди края на редовното време той беше изведен сам на чиста позиция срещу вратата на „Любимец", но след удар от 12-тина метра прати топката над напречната греда.

След срещата наставникът на „Волов" Валери Венков заяви, че е доволен от трите точки. „Отдавам пропуските на младостта на играчите", допълни той. По думите му, отборът трябва да обърне по-голямо внимание на тактическата част от играта. „Поздравявам момчетата, показаха мъжество в днешния мач", допълни треньорът.

"Волов" с минимална победа над гостуващия "Любимец"
netinfo

С победата "Волов" добави нови три точки към досегашния си актив от 8 и вече е на 12-та позиция в класирането на Източна Б група с 11 точки. С толкова е и отборът на "Светкавица"-Търговище, който е и следващия противник на шуменци.