/ sxc.hu архив
Специализиран екип от 10-ти механизиран батальон-Враца от състава на Сухопътните войски беше задействан в 14:20 часа, с цел разузнаване и последващо унищожаване на силно корозирал 152 мм снаряд.

Унищожиха корозирала ръчна граната Ф-1 в Монтана

Боеприпасът е открит при изкопни дейности до Банка „ДСК“ във Видин. Транспортирането и унищожаването на открития боеприпас ще се извърши при спазване на всички необходими мерки за безопасност. Ръководител на екипа е старши лейтенант Петър Петров.

Служители на МВР унищожиха ръчна граната

Военнослужещи от 29-ти механизиран батальон-Шумен от състава на Единния център за начална подготовка унищожиха артилерийски снаряд, открит при почистване на обработваема нива в землището на село Разбойна, област Търговище. Ръководител на специализирания екип е капитан Цветан Владимиров.

Военни унищожиха невзривени боеприпаси във Видин (СНИМКИ)

Военнослужещи от Националния военен университет „В. Левски“ ще извършат утре, 27 август, разузнаване и унищожаване на три боеприпаса, открити в района на „Дунавски драгажен флот“ АД-Русе. При първоначалния оглед е установено, че това са силно корозирали 120 мм снаряди. Ръководител на екипа е подполковник Йордан Терзиев.
БГНЕС