В. Златев: Няма да уволнявам служители, защото няма закононарушения
В. Златев: Няма да уволнявам служители, защото няма закононарушения / netinfo
„Няма да уволнявам служители, защото няма закононарушения” – бе категоричен пред Дарик кметът на община Шумен Веселин Златев, по повод становището на областния управител, че има конфликт на интереси за фирма „АГРОТЕХГРУП”. Тя бе допусната с решение на общинския съвет до участие в конкурс за продажба на имот в бъдещия хай-тек парк.

Г-н Златев уточни, че общинските служители, които са акционери във фирмата не влизат в противоречие със Закона за местното самоуправление и местната администрация, тъй като те имат право на това. „Законът по същетсво забранява те да бъдат членове в дружество с ограничена отговорност, да бъдат управители на такова дружетсво, да бъдат еднолични търговци, както и да са председатели или членове на борда на директорите на надзорни и управителни съвети” – заяви още г-н Златев. Той подчерта, че дори не е ясно дали тази фирма ще се яви на конкурса за закупуване на въпросния терен.

Решението на общинския съвет фирмата да бъде допусната до конкурс, с всички прилежащи условия е минало през областния управител още преди два месеца. Според г-н Златев то е трябвало да бъде спряно още тогава, ако е имало пречки или формални законови нарушения.

Целият коментар на Веселин Златев, чуйте в прикачения файл: