В Търговище бе създадено ново общинско предприятие
В Търговище бе създадено ново общинско предприятие / netinfo
В Търговище бе създадено ново общинско предприятие
51888
В Търговище бе създадено ново общинско предприятие
  • В Търговище бе създадено ново общинско предприятие

В Търговище бе създадено ново общинско предприятие, с предмет на дейност поддържане, изграждане и ремонт на обекти с обществено предназначение. Това реши Общинския съвет на редовното си заседание.

Според вносителя на докладната записка - кметът д-р Красимир Мирев, причината за създаването на общинското предприятие са ограничените средства, отделени за поддържане на съвременната градска среда, както и необходимостта от усъвършенстването й, а това изисква нови - по-ефективни форми на организация. Целта сега, по думите на д-р Мирев, е да се създадат условия за по-бързо и по-оперативно действие, по-ефективни форми на управление на процесите, както и на контрола върху тях.

Новото общинско предприятие ще се грижи за поддържане сервитутите на общинската пътна мрежа; ремонт на тротоарни улични пътни настилки поддържане и изграждане на спортни терени и съоръжения; производство и търговия с декоративен и горски посадъчен материал; поддържане на паркове и градини; изграждане, ремонт и поддържане на детски площадки; търговия с цветя и стоки за интериорно и екстериорно озеленяване.

До 31 май тази година кметът на общината да предложи правилник за дейността на общинското предприятие, неговата структура и численост, списък на материалните активи и бюджета му за 2012 г., пише в решението на Общинския съвет в Търговище.