Търговищко вино ще предлагат в Котбус
Търговищко вино ще предлагат в Котбус / netinfo
Посещението на делегацията от град Котбус, Германия в рамките на “Изложение-Търговище 2008” завърши с пресконференция. Мнението си за общината и развитието на бизнеса в нея споделиха Холгер Келх – заместник-кмет на град Котбус, ресор „Финансово и административно управление, общински предприятия и фирми” и Вулф Горецки – изпълнителен директор на Дружеството за насърчаване на икономиката в Котбус. Изявен експерт по въпросите на икономическото развитие в СИ Европа.

Гостите от побратимения на Търговище град днес бяха в Центъра за регионално развитие, в “Мебел Стил” и “Мизия милк”. Вчера заедно с бизнес-делегация посетиха ЛВК”Винпром” и “Тракия Глас България”.

По думите на Холгер Келх, целта на посещението е била изграждане на мост между бизнес средите на двата града. Членовете на бизнес-делегацията са поискали ценова листа – оферта от ЛВК-Търговище и имат намерение да влязат във връзка със своите големи търговски вериги за снабдяване с търговищко вино. Другата вече породена възможност за сътрудничество е свързана с осъществяването на проучване, финансирано от котбуската администрация, относно качествата на немските инвеститори, които биха могли да осъществят бизнес в Търговище.

Осъдена е била и възможността за обмен на ученически лагери в бъдеще, както и зараждането на партньорство между дом за деца с увреждания от Котбус и подобен в нашата община.

Гостите от Котбус заявиха, че посетените фирми в Търговище се развиват добре и работят успешно за постигане на европейско ниво. Те поканиха делегация от нашия град да посети есенното бизнес изложение в побратимения ни град.