Трима братя от Г. Оряховица обраха продавачки в Шумен
Трима братя от Г. Оряховица обраха продавачки в Шумен / netinfo

Трима братя на 12, 17 и 28 години от Горна Оряховица са извършили няколко кражби от магазини в Шумен, съобщиха за Дарик от полицията. Най-малкият от тях е бил задържан за 24 часа.

Снощи в Районното управление в Шумен е бил подаден сигнал, че при опит за извършване на кражба в магазин в района на Кооперативния пазар е задържано момче. За изясняване на случая е изпратен полицейски екип. Пред полицейските служители 40-годишна жена, работеща в търговския обект обяснила, че в магазина влезли двама мъже и едно по-малко момче, които я разпитвали за различни видове стоки. Забелязала, че момчето отива към склада и го проследила, видяла го, че взема бутилка с безалкохолна напитка. На въпроса й какво прави в складовото помещение детето и дало противоречиви обяснения. Жената се развикала и задържала момчето. Нейна колежка подала незабавно сигнал в полицията, а двамата мъже, които са били заедно с момчето, напуснали магазина като избутали клиент, който се опитал да ги спре.

При проведените мероприятия служители на полицията установили самоличността на задържаното момче, то е на 12 години от Горна Оряховица, познато на полицията. Пред полицаите детето обяснило, че в Шумен пристигнал заедно с двама си по-големи братя.Установено е, че по идентичен начин двама мъже и едно момче, с подобно описание са влезли в магазин на ул. “Съединение” в града, от където е извършена кражба на дамска чанта с лични и фирмени документи. Тримата отвлекли вниманието на 54-годишна жена, работеща в магазина като разглеждали различни артикули, а след това й обяснили, че нямат български пари и напуснали магазина. Около половин час по-късно жената установила липсата на дамската си чанта.

Вероятно те са извършили и кражба от търговски обект на ул. “Ген. Скобелев” в Шумен. 60-годишна жена, работеща в магазина установила, че липсват чантата й със сумата от 130 лева и лична карта. Около половин час по-рано в магазина бил посетен от двама млади мъже, които разгледали стоки, след това набързо се скарали и напуснали магазина. Работата по случаите продължава.