Три чуждестранни делегации се очакват за панаирната седмица в Търговище
Три чуждестранни делегации се очакват за панаирната седмица в Търговище / Пресцентър Община Търговище

Три чуждестранни делегации ще гостуват в Търговище в рамките на 237-ия традиционен пролетен панаир „Изложение 2014", който започва в понеделник, 12 май. Това са делегациите от побратимените ни градове Смоленск - Русия, Санта Мария да Фейра - Португалия, както и делегацията от посолството на Индонезия в България, която е тук по повод 20-та годишнина на клуб „Батик" към Младежкия дом. Заедно с официалните лица, водени от индонезийския посланик Н. Пр. Бунян Саптомо, в Търговище ще бъде и танцовият състав „Очарователните рози на Архипелага".
На официалното откриване на „Изложение - Търговище 2014" на 12 май, ще присъстват гостите от град Санта Мария да Фейра, Португалия. Програмата им започва със среща с кмета д-р Красимир Мирев и разглеждане на Центъра за административно обслужване на Община Търговище. На 12 май, от 16 часа, в зала 74 на общинската администрация е предвидена видео презентация на кмета на Санта Мария да Фейра, насочена към „Икономическия и инвестиционен потенциал на община Санта Мария да Фейра и общинската икономическа политика", след което ще има съвместна пресконференция на д-р Красимир Мирев и г-н Емидио Соуса.
В програмата на руската делегация от побратимения ни град Смоленск е предвидена среща с кмета д-р Красимир Мирев и с председателя на Общинския съвет г-жа Севим Али. Делегацията е водена от д-р Валентина Олейникова - заместник - глава на град Смоленск. Гостите ще разгледат Изложението, археологическата и етнографска експозиция на музея, ще посетят храмовете „Успение Богородично" и „Св. Иван Рилски". Предвидено е на 14 май вечерта, от 18 часа, руската делегация да присъства на концерта на група „Грамофон" на естрада „Борово око".
Третата официална делегация по време на панаирната седмица в Търговище е от Индонезийското посолство. Н. Пр. Бунян Саптомо е придружен от съпругата си, както и от Дина Мартина - втори секретар на Индонезийското посолство в България, отговаряща за социокултурните връзки и ръководеща танцовия състав „Очарователните рози на Архипелага" към посолството. Гостите ще бъде посрещнат от кмета на общината д-р Мирев, като след това ще посетят Изложението. Визитата продължава с гостувания в ОКС - Търговище и храм „Св. Иван Рилски". От 17.30 часа същия ден, посланикът ще присъства на юбилейната изложба „Батик - начин на летене", посветена на 20 години от създаването на клуба, а танцовият състав „Очарователните рози на Архипелага" ще се включат в последващата празнична концертна програма за годишнината на клуба.