/ iStock/Getty Images
Танцовият състав "Луди млади" към Средното училище "Сава Доброплодни" в Шумен спечели бронзов медал от Световното първенство по танци в град Телфорд, Великобритания.

Отличието е в категорията "характерни танци", за изпълнители до 25 години, с танца "Лудоселската", представящ народните танци в Североизточна България.

На четвърто място пък е класиран представеният от шуменския състав "Дунавски танц".

Ръководителят на състава Борис Иванов изрази съжаление от факта, че са участвали в конкурса с изпратени записи на танци, а не са ги представили на място, заради строгите противоепидемични мерки във Великобритания и необходимостта от допълнителни средства за да се съобразят с тях.

Шуменски младежи стартираха танцувален онлайн формат (ВИДЕО)

Шуменският състав участва на завършващото Световното първенство по танци във Великобритания с три танца, в три раздела, след спечелени две квоти за шампионата през тази година, в категориите от 14 до 17 години и до 25 години, както и една квота - за Световното първенство в Италия от миналата година, което не се е състояло.

"Луди млади" спечели Световното първенство по танци в Испания през 2018 година, в раздел "характерни танци", в конкуренцията на над 10 000 участници.


 
БТА