Форматът включва в себе игра, свързана с танци, регламента на която зрителите могат да видят в самото видео
Танцова организация „Танцувалня“ стартира предаване в уебсайт за видеосподеляне.

Седем деца от Шумен ще бъдат участниците в първия сезон на предаването „Танцова рулетка“. По инициатива на танцовата организация, младежите на възраст от 12 до 16 години от група „AltxT“ представиха своята премиера виртуално във видео платформата.

"Форматът включва в себе игра, свързана с танци, регламента на която зрителите могат да видят в самото видео. Освен самата игра включва и процеса през който минават играчите в играта", обяси Грейс Стоянова от „Танцувалня“.

Шуменски танцьори обраха медалите на международен фестивал

"Идеята дойде от желанието ни да се развиваме. Измисляме какви ли не игри, само за да излезем от зоната си на комфорт и да се обогатяваме. Беше просто игра, но сметнахме че ще е интересно за зрителите да видят през какво минаваме докато стигнем до един готов проект под формата на танц", доплни тя.

Според условията на формата, с виртуална рулетка се избира човек от отбора в конкретния сезон, който ще работи с целия отбор по един танцов проект. Отново с рулетката се избира дали ще прави кавър на танц или ще измисли негова авторска хореография.

След това започва да твори и организира всичко. Позиции за танца си, костюми, кой от отбора да участва и т.н. Целият този процес е в неговите ръце за две седмици. След това се заснема крайния резултат.

В самото предаване зрителите ще виждат как протича процеса и крайния резултат. В следващия сезон ще могат да участват и хора извън екип, обещаха от „Танцувалня“.

Всикчи епизоди ще бъдат качени в Youtube канала на "Танцувалня".