Т. Тодоров: Има проблеми и в други поделения на министерствата в областта
Т. Тодоров: Има проблеми и в други поделения на министерствата в областта / Невена Николова
„Мисля, че промяната в РЦЗ - Шумен беше наложителна”, каза по време на пресконференция днес областният управител Тодор Тодоров. „Ние направихме предложение и беше назначен един добър специалист, смятам, че кандидатурата на д-р Мима Папазова е най-добра”, допълни шуменският губернатор.

Според Тодоров, проблеми има и в редица други поделения на министерствата. „Смятам, че някъде трябва да се събудят и малко по-експедитивно, с амбиция и инициативност да се работи в тях”, каза той. На въпрос дали ще има смени на други ръководители на местни клонове на държавни институции г-н Тодоров заяви : „Зависи от министрите на съответните министерства, ако приемат моите предложения”. Областният управител уточни, че до момента не е изпращал други доклади и предложения за смени, но има такива намерения. „Преди обаче те да са станали факт, не искам да ги коментирам”, допълни Тодоров.

Той изрази своята изненада от това, че с някои политици е водил разговори чрез медиите. „Аз винаги съм бил против това, ние сме хора, които живеем в този град, освен това сме на такива постове, от които зависят много неща за развитието и на областта и на общината”, каза Тодоров. В това отношение мога да кажа, че няма никаква коалиционна култура, ако ще ползваме тази терминология, допълни той.

Относно смяната на д-р Атанасов, г-н Тодоров заяви, че докладът до Министерството на здравеопазването е бил изпратен на 1 август. По отношение на дейността и работата на РЦЗ ние сме водили предварително разговори. „Изведнъж обаче всички се оказаха изненадани”- допълни Тодоров. "Ако някой се прави на ощипана госпожица това си е негов проблем", каза още шуменският губернатор.