Съставиха акт на земеделски производител от с. Каменяк
Съставиха акт на земеделски производител от с. Каменяк / netinfo
Акт за нарушение е съставен на замеделския производител Веселин Руменов от с. Каменяк, където преди седмица загина работник, затиснат от трактора, който управлявал. Това съобщиха за Дарик от Инспекцията по труда в Шумен, след направена проверка по случая. Тя е установила, че работещите за Руменов не са имали сключени задължителни застраховки при трудова злополука. Минималният размер на глобата, която ще му бъде наложена е 1500 лв. От инспекцията са връчили на земеделския производител задължителни предписания, свързани с безопасността на трудовите правоотношения.

По информация на Дарик 47-годишният работник е имал сключен трудов договр от 2005 г. Преди време му е била отнета шофьорската книжка за управление на трактор. По случая предстои да бъде направено и разследване от НОИ, където работодателя е декларирал трудовата злополука.

47-годишният мъж загина на място, след като беше затиснат от трактор, който се е преобърнал в движение. Инцидентът е станал в стопански двор на земеделската кооперация в село Каменяк, община Хитрино.