Окръжна прокуратура Шумен
Окръжна прокуратура Шумен / dariknews.bg
Окръжната прокуратура в Шумен внесе обвинителен акт срещу 45-годишния Георги К. от варненското село Игнатиево за кражби, извършени при условията на опасен рецидив, и за теглене на пари от чужди дебитни карти без съгласието на титуляра. От Апелативна прокуратура-Варна съобщиха, че делото срещу него е насрочено за разглеждане в Шуменския окръжен съд на 27 февруари.

На 16 септември 2016 г. подсъдимият посетил пазар в град Нови пазар. Докато продавачът разтоварвал стоката си и я подреждал върху сергията, Георги започнал да демонстрира интерес към предлаганите домашни потреби. Целта му била да открадне чантичката на продавача, която била оставена в багажника на автомобила му. Заявил на търговеца да му опакова стоката, която ще вземе, след като довърши разходката си по сергиите.

Със същия ловък номер той успял да открадне и портфейла на друга търговка на общинския пазар в града на 7 октомври 2016 г. И в двамата портфейла 45-годишният опасен рецидивист намерил три дебитни карти и мобилен телефон, а щетите от двете кражби са оценени на 217 лева. От дебитните карти на двамата търговци той изтеглил 140 лева на няколко пъти.

В момента подсъдимият Георги К. се намира в ареста с мярка за неотклонение „Задържане под стража“ по друго досъдебно производство.