Струпват мощна техника и двойно по-голям човешки ресурс по проекта за Водния цикъл на Шумен
Струпват мощна техника и двойно по-голям човешки ресурс по проекта за Водния цикъл на Шумен / netinfo

Мощна техника и двойно по-голям човешки ресурс ще бъдат активизирани, за да може да бъде спазен срокът за изпълнение на Лот 1 по проекта за Интегрирания воден цикъл на Шумен - етап 2, който изтича на 31 август. Забавянето на изграждането на биологично стъпало за пречиствателна станция за отпадъчни води се наложи заради неблагоприятните метеорологични условия, които възпрепятстваха работата на строителя за близо месец.

„Появиха се и геоложки проблеми, но към момента имаме значителен напредък от 25-30 %", каза представителят на надзора инж. Атанас Цветков, а зам.-кметът по устройство на териториите, строителство и екология инж. Иван Йонков увери, че забавянето не е фатално, а и най-вероятно строителят ще поиска удължаване на срока.

По думите на инж. Атанас Цветков по Лот 3 за изграждане на помпена станция за отпадъчна вода „Дивдядово", се работи усилено, като самата помпена станция и най-големият компонент тласкателят вече са изградени в много голяма степен.

„По Лот 2 ще бъдат изпълнени 32 км канализация и около 9 км съпътстващи водопроводи. В момента се работи на 27 площадки в града, като физическото изпълнение на проекта е около 25 %", обясни представителят на надзора инж. Илияна Бонева.

Инж. Иван Йонков пък призова шуменци да се въоръжат с още малко търпение, тъй като строителите са дали обещание да спазят крайния срок по този лот, а именно 1 юли.

Предвиждат се още пет подобни осведомителни пресконференции по изпълнението на проекта за Интегрирания воден цикъл на Шумен - етап 2 в края на всеки месец до крайния му срок.