Стартира новият творчески сезон на шуменския театър
Стартира новият творчески сезон на шуменския театър / Дарик-Шумен, архив

194 представления е поставил шуменският театър „Васил Друмев" през първите 7 месеца на 2013 година. Те са били посетени от 24 171 зрители, а приходите от билети са в размер на 103 359 лв. Това заяви по време на Общото събрание на театъра директорът му Илия Раев. През календарната 2012 година представленията са били 291, гледани от 31 908 зрители, а приходите -123 990 лв.

„Ако наситим игралната програма през месец октомври и ноември ще надминем броя представления, зрители и приходи от билети през 2012 година", заяви още Илия Раев. По думите му и този театрален сезон шуменският театър е оцелял. „Дано скоро изхвърлим от употреба тази дума - оцеляване", пожела Илия Раев. Той отбеляза и успешно преминалото 22-ро издание на фестивала „Нова българска драма", който се проведе през месец май.

Директорът на театъра обясни, че следващия месец ще бъдат представени и две нови заглавия „Чер Хайвер" и „Цветни вълшебства". Пред септември ръководството на театъра ще предложи на шуменската публика едноседмичен афиш с новите и някои от старите заглавия, началото е на 18 септември. „Дано експериментът ни с толкова заглавия за една седмица тук в Шумен се възнагради от интереса на собствената ни публика", заяви Раев.

Той добив, че известният актьор Стефан Рядков ще отпразнува 50-годишнината си с колектива на шуменския театър на 19 септември в ролята на Манчо във „Фалшификатори".

През октомври пък амбицията на театъра е да осъществи и детско заглавие за ученици от начална степен.

Илия Раев пожела „На добър час!" на целият състав на театъра през новия 158 творчески сезон.