Спортна зала „Младост” ще бъде газифицирана
Спортна зала „Младост” ще бъде газифицирана / netinfo
Да се направи газово отопление на спортна зала „Младост”, решиха на заседание днес членовете на комисията по „Младежта, спорта и туризма”. Средствата нужни за газификацията, които са в размер на 44 712 лв., ще се набавят от продажбата за скрап на металните конструкции от недостроената спортна зала до градския стадион и от неизградената ледена пързалка, чиято конструкция се съхранява от 30 години. Предвижда се също и разширяване на сградата, като капацитетът й ще бъде редуциран от 500 на   1 500 седящи места. Такова разширяване ще бъде направено и на спортна зала „Плиска”, след ремонта седящите места там ще са между 300 и 400. След това разширение залата ще получи лиценз, за да може там да се провеждат срещите на хандбалния клуб.

От община Шумен са отпуснали малко над 4 500 лв. на скаутския клуб „ Мадарски конник” за летен лагер, стана ясно още по време на заседанието на комисията. Лагерът ще се проведе от 2-ри до 12 август в силистренското село Ветрен.

7 спортни клуба, които са финансирани от общината, не са представили отчета за изразходваните средства за първите шест месеца на годината. За да получат пари и за второто шестмесечие те е трябвало да представят отчетите си до 30 юни. Най – вероятно срокът ще бъде удължен, каза председателя на комисията д-р Огнян Обретенов.