Шуменският общински съвeт прие текущото изпълнение на бюджета
Шуменският общински съвeт прие текущото изпълнение на бюджета / netinfo

Сесия на Шуменския общински съвет се провежда в момента в зала 363 на общината. В дневния ред на заседанието са включени 32 докладни записки.

Преди минути общинскити съветници гласуваха отчета за текущото изпълнение на бюджета на община Шумен за първото шестмесечие на 2007 г. Според него за първото полугодие приходите са изпълнени на повече от 50%. За цялата година плана на приходите е в размер на 44 132 000 лв. Приходите с държавен характер са изпълнени на 54, 63 %, а приходите с местен характер са изпълнени на 56, 21%. До момента разходите на общината са 19 881 000 лв. Всички неданъчни приходи са изпълнени на повече от 50%. Стабилизацията на финансовото състояние на общината започна от миналата година и продължава и през тази, каза Русева. Очаква се преходния остатък да бъде в размер на 2 500 000 лв., без да се отчита ДОД.

Местните парламентаристи гласуваха изменението и допълнението на Наредбата за рекламната дейност на територията на община Шумен. Те приеха предложението на общинския съветник Радослав Кържиев, което предвижда да отпаднат таксите в полза на общината, когато рекламно информационните елементи /РИЕ/ са разположени изцяло върху частни имоти.

На днешното заседание предстои да бъдат приети годишните счетоводни отчети на едноличните общински търговски дружества. Ще бъде взето решение дали ръководителите на дружествата, които са на загуба тази година да бъдат освободени от отговорност. С най-лоши финансови резултати е Общински медиен център, загубите му са общо 52 000 лв.