Сериозни проблеми тревожат жителите на Антоновския край
Сериозни проблеми тревожат жителите на Антоновския край / Пресцентър на областна администрация - Търговище

Зам.-областният управител на Търговище Йорданка Георгиева проведе изнесена приемна в Антоново. По време на срещите с жители от региона земеделски стопани настояха да бъдат облекчени административните процеси при двете най-големи кампании, свързани със земеделските земи: очертаване на земеделските имоти и деклариране на обработваемите земи, за да им бъдат спестявани време, средства и усилия, когато се налага посещение в ОД "Земеделие" - Търговище.
Лошото състояние на пътя Кесарево - Антоново, в отсечката с. Железарци, общ.Стражица - с. Черни бряг, общ. Антоново бе друг проблем, който споделиха посетителите в приемната. Поради лошата инфраструктура жителите на селата Черни бряг и Девино остават без транспортна връзка към област Велико Търново.
Бяха повдигнати и въпроси, свързани с трудово-правни отношения, социални проблеми и такива, свързани с високата безработица и възможностите за обучение и реализация на трудовия пазар на безработните лица.
Сериозно бе поставен въпросът с доставката на хранителни продукти до малките и отдалечени населени места в общината, тъй като има села без действащи търговски обекти. „Това е проблем, на който трябва да търсим трайно и спешно решение, съвместно с представителите на местната власт и районната потребителна кооперация (РПК) за да подсигурим търговското обслужване на населението", заяви Георгиева.
Следващата изнесена приемна на ръководството на областна администрация на Търговище ще бъде на 01 март в Омуртаг.