Хората се надяват скоро водата да тръгне.
Хората се надяват скоро водата да тръгне. / dariknews.bg
Шуменското селото Салманово е с воден режим от година. От няколко дни обаче водата тече едва само в най-ниската част на населеното място. 

2/3 от населеното място, които се намират във високите части, обаче са на сухо заради авария по напорната тръба към водоема.

Случи се точно в най-критичната ситуация – от 4 дена станало пробойна в напора, от което помпата не може да качва вода във водоема. Сега е най-необходима вода, понеже поради епидемията – дезинфекцирането и миенето са от крайна необходимост, казва кметът Йордан Киров. 

Хората се надяват скоро водата да тръгне.
dariknews.bg


Затова хората в селото купуват вода от магазина или чакат на чешмата в центъра на селото. 

Освен на нея вода има само в ниските части и на селските чешми, които са на самотек. 

С тази карантина, хората не смеят да излязат. Имам хора, върнали се от чужбина и са под карантина – точно в ромската махала. Задължаваме ги да си стоят в къщи, пък няма вода, обяснява кметът и допълва, че вече 6 души, пристигнали от Германия са под наблюдение, но се очаква скоро да се приберат и още.

Хората се надяват скоро водата да тръгне.
dariknews.bg


Заради усложнената обстановка кметът Йордан Киров и местният ВиК специалист търсили допълнително аварията и за щастие я открили. От ВиК-Шумен работят по отстраняване на аварията. Надеждата в селото е да има вода до един ден.