Седмицата „Европа-България започна в Търговище
Седмицата „Европа-България започна в Търговище / Пресцентър областна администрация - Търговище, архив

Инициативи, посветени на петата годишнина от членството на България в Европейския съюз, започнаха днес в Търговище. Те са част от кампанията Седмица „Европа-България". Дейностите преминават под патронажа на областния управител Митко Стайков, а съорганизатор на проявите е Областния читалищен съвет.

Днес в Омуртаг Митко Стайков участва в откриването на новата модерна база на Ресурсния център за подпомагане на интегрираното обучение и възпитание на деца и ученици със специални образователни потребности.

Друга инициатива, която се проведе днес в сградата на областната администрация в Търговище, бе информационна среща на тема „Европейски практики за ранна интервенция на деца до 3 години". На нея бе представен моделът на Фондация „Карин дом" - Варна за работа с деца с увреждания и техните родители.

В следобедните часове в читалището в Попово ще бъде открита изложба „Детство за всички" и информационен кът, съобщиха от пресцентъра на областната администрация. Там предстои и провеждането на дискусия „Какво е Европа за мен?", в която ще участват ученици от различни училища, неправителствени организации, доброволци, младежки клубове и състави.