Реорганизират движението заради 60-тата колоездачна обиколка
Реорганизират движението заради 60-тата колоездачна обиколка / Dariknews.bg

Временни промени в организацията на движението ще бъдат въведени в Шуменско във връзка с провеждането на 60-та Международна колоездачна обиколка днес - съобщават от ОД на МВР-Шумен. Очаква се колоната да навлезе в региона около 14:50 часа и ще премине по маршрут:

Главен път Варна - Русе, от границата с област Варна до пътен възел с автомагистрала "Хемус" край град Каспичан, автомагистрала "Хемус", до пътна връзка с пътя Варна - Шумен -Русе, кръстовище на главен път Русе - Варна и главен път Силистра - Шумен-Ямбол, влизане в град Шумен от околовръстния път на град Шумен по бул. "Симеон Велики", преминаване по бул. Симеон Велики" в участъка от изхода на града за Варна до кръстовището с ул. "Климент Охридски", ул. "Марица", ул. "Софийско шосе" , главен път Русе - Варна до границата с област Разград. Вероятно колоездачите ще напуснат Шуменска област около16:50 часа.

При придвижването им движението на моторни превозни средства няма да се спира предварително, а непосредствено преди преминаване на колоната. Тя се води от автомобил на "Пътна полиция" с включени специални сигнали. При забелязването му водачите, движещи се в обратна посока, са длъжни да намалят плавно скоростта, да отклонят автомобила плътно вдясно и спрат на банкета, където трябва да изчакат преминаването на всички състезатели, обслужващите автомобили и последния автомобил с надпис "Край на колоната". Моторните превозни средства, които се движат в посоката на колоездачната колона, нямат право да я изпреварват.

За осигуряване на безопасността на движението на кръстовищата по маршрута на колоездачите със странични пътища ще дежурят полицейски служители, за да предотвратят произшествия поради случайни и неправилни включвания на превозни средства.

Зрителите край състезателното трасе са длъжни да изпълняват точно указанията и разпорежданията за безопасност на полицейските служители, охраняващи състезанието.