/ dariknews.bg
12 улици и отсечки в центъра на Шумен ще бъдат ремонтирани, а след това ще станат част от системата за платено почасово паркиране. Така реално ще се извърши разширяване на Синята зона, която обхваща централната градска част.

Унгарските инвеститори с интерес към България и Шумен 

След последното разширяване на Синята зона, автомобилите, търсещи безплатен паркинг се изнесоха към Младежкия дом и южно от бул. "Славянски".

Разширяването може да стане най-рано след 2 месеца
dariknews.bg

Сега тези улици ще влязат в разширената Синя зона. За целта ще бъдат първо ремонтирани. Община Шумен е обявила обществена поръчка за ремонт на 12 отчастъка, която е на стойност 354 хил. лв. Условието е да се завършат за по-малко от 2 месеца.

Според Хайк Гарабедян така проблемите ще станат повече. 

Разширяването може да стане най-рано след 2 месеца
dariknews.bg

То няма къде да спреш в Шумен без да плащаш. Мисля, че тая улица не е подходяща, щото тука има учреждения, съвета и т.н. Ще си плащам, къде ще ида – няма другаде къде или от горните улици, все ще търси някъде къде да спира, казва шофьорът. 

 Живеещите на улиците, които ще попаднат в разширената Синя зона, обаче се надяват платеното паркиране да внесе малко ред. То долу има синя Зона, те идват тука. От чужди коли, не може да се уредим, казва Кирил Георгиев, който живее зад Младежкия дом. 

Разширяването може да стане най-рано след 2 месеца
dariknews.bg

Видео: От миналата пролет Синя зона в Шумен включва бул."Славянски" в района от Руски паметник до Кристал, както и платното пред Военното училище и пл. „Оборище“. Заедно с общинските паркинги броят на платените места за паркиране в Шумен е над 500.

Разширяването може да стане най-рано след 2 месеца
dariknews.bg

В обществената поръчка попадат ул. „Христо Смирненски,  ул. „Хан Крум“, ул. „Хан Омуртаг“, ул. „Марин Дринов“, ул. „Рафаил Попов“, ул. „Княз Борис I“ - от бул. „Славянски“ до ул. „Цар Иван Александър“, както и ул. „Ил. Р. Блъсков“, но в участъка от бул. „Симеон Велики“ до ул. „Цар Освободител“.

Ремнонти около Младежкия дом - ще се правят на части от ул. „Мизия“, ул. „Владимир Вичев“, ул. „Братя А. и В. Стоянови“, но също и пл. „Александър Стамболийски“ и ул. „Герила“ , но само в участъка от ул. „Съединение“ до ул. „Драгоман“.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари