Ремонтират стадиона в кв Дивдядово за 300 000 лв.
Ремонтират стадиона в кв Дивдядово за 300 000 лв. / netinfo

Kомисията по младежта, спорта и туризма към шуменския общински съвет подкрепи докладна записка за кандидатстване с проект за „Реконструкция и модернизация на стадион „Чавдар” в кв. "Дивдядово”. Стойността на проекта е около 300 000 лв., парите ще бъдат отпуснати от Държавната агенция за младежта и спорта. 10 % от сумата трябва да бъде осигурена от община Шумен.

 

Началникът на отдел „Европейски проекти” Даниел Данчев обясни, че заявление за кандидатстване трябва да бъде подадено до края на месец февруарив ДАМС. Изискването е било стадиона, за който ще се отпуснат парите, да е общинска собственост и отбора да има детско-юнешеска школа. На тези условия в община Шумен отговарят единствено отборите на "Рапид" /Дивдядово/ и "Индже-Цитадела" /Царев брод/.

 

Членовете на комисията подкрепиха и предложението на общиснкият съветник Бирол Адил, след като градския стадион „Панайот Волов” стане общинска собственост, администрацията да подготви подобен проект за ремонта и на тази спортна база.

 

Програма на БФС, по която ще бъдат отпуснати 150 000 лв. за ремонта на стадиона в село Царев брод, също беше подкрепена на днешното заседание на комисията. Тази програма е специализирана за аматьорски клубове, които имат детско-юношеска школа. Изискването на съюза е било община Шумен да декларира, че в следващите 10 г. няма да промени статута на спортното съоръжение.