Ясни са носителите на Наградата на Шумен за 2007 година
Ясни са носителите на Наградата на Шумен за 2007 година / Валери Великов
Екипът на Драматично-куклен театър „Васил Друмев” е носител на Голямата награда на Шумен за изкуство и култура през тази година. Това решиха на сесия днес шуменските общински съветници.

В раздел „Литература” индивидуална награда получава Тони Теллалов, а колективна – читалище „Добри Войников”. В категория „Театър” индивидуалния приз е за Рада Спасова, а колективния – за шуменския театър. Наградата в раздел „Музика” е една и тя е за диригента на Шуменската филхармония Славил Димитров. В раздел „Танц” призът е за Красимир Савов. В раздел „Журналистика” наградата е за Пламен Георгиев.

Общинският съвет гласува единодушно и носителите на Наградата на Шумен в системата на народната просвета, висшето образование и науката. Ученическа формация на годината стана Клуб „Съхрани българското” към СОУ „Сава Доброплодни”. Директор на годината в системата на предучилищното възпитание стана Стоянка Ненкова от детска градина „Светулка”. Учител на годината в средна степен на обучение е Татяна Кипирова от ПМГ „Нанчо Попович”. Ученик на 2007-ма е Румен Христов. Индивидуална награда за принос във висшето образование получава и доц. Валерийй Христов. Колективната награда в тази категория е за Катедрата по български език към ШУ „Еп. К. Преславски”.

Церемонията по награждаването на носителите на Наградата на Шумен за 2007 г. ще се проведе на 11 май - Деня на Шумен.