Ясни са финалистите в класацията Спортист на годината на Шумен 2014
Ясни са финалистите в класацията Спортист на годината на Шумен 2014 / netinfo

Ясни са 10-те финалисти в традиционната класация „Спортист на годината на Шумен 2014". Общо 28 анкетни карти от спортните клубове в Шумен и медии бяха подадени за класацията. По-рано днес комисията, която разгледа анкетите и обобщи резултатите отхвърли една от картите, определена за невалидна, тъй като не са спазени критериите за гласуване.

Може би за първи път в историята на класацията гласът си не дадоха членовете на спортна комисия към шуменския общински съвет. По думите на председателят й - Стоян Весков, незнайно защо членовете на комисията не са се събрали и не са излъчили своите фаворити за спортист, отбор и треньор на 2014 г.

Ето и 10-те финалисти, сред индивидуалните спортове, подредени по азбучен ред: Аспарух Атанасов /конен спорт/, Ганчо Ганчев /фехтовка/, Габриела Христова /хандбал/, Георги Иванов /фехтовка/, Давид Алексанян /карате/, Димитър Димитров /карате/, Джанер Шюкри /карате/, Ивелина Петрова /карате/, Пламен Борисов /кик бокс и муай тай/, Християтн Тотев /кик бокс и муай тай/.

За №1 при треньорите ще се борят: Галин Методиев /кик бокс и муай тай/, Даниел Димитров /карате/, Десислава Илиева /хандбал/, Лазар Христов /фехтовка/, Мариола Спасова и Снежана Иванова /батон - туърлинг и мажоретки/, Николай Николов /фехтовка/, Николай Николов /хандбал/

В битка за първото място при отборите влизат отборът по батон - туърлинг и мажоретки и на СКХГ "Ритмик", дамските отбор по хандбал на "Шумен 98" и мъжкият хандбален отбор "Шумен 61".

Церемонията по награждаването ще се състои на 19 декември от 17:30 ч. в концертната зала на Младежки дом - Шумен.