Венцислав Илиев от Шумен, познат като Венци Приключенеца, се завърна от велопоход през Скандинавските страни. За близо 3 месеца той навъртял 9000 километра през снегове и планини.  А приключението си ще покаже във фотоизложба. 

Венци започна своето приключение с идеята да представи Скандинавието във фотоизложба, но също така и да мотивира повече хора да спортуват, да се движат, разказва той. 
 

Венцеслав Илиев
Dariknews.bg

През трите месеца той срещнал стотици хора и красиви гледки. 
 
Шуменски пътешественик показа изложба с фотоси

Надали някой е виждал подобни пейзажи. Опитах се да заснема по един уникален начин природата на Норвегия и малка част от Швеция – езерата. Защото природата на Норвегия е невероятна и още като го планувах пътешествието го планирах да си закупя професионална техника, казва Венци.

Венцислав Илиев
Венцислав Илиев

За да стигне до най-красивите кътчета на северните страни, той срещнал различни трудности. 
 
Изкачих Скандинавските планини. Имаше много сняг, много виелици и бури, обяснява пътешественикът.

Венцислав Илиев
Венцислав Илиев

На места дори не е имало път,  допълва той и разказва, че във Финландия му се е наложило да кара по черни пътища, а камионите са го избутвали от пътя. 

Шуменец навъртя 15 хил. км с колело през два континента (ВИДЕО)

По време на цялото приключение е спал в палатка. Беше топло, защото имах и хубав спален чувал, а понякога се греех с газовия котлон, обяснява Венци. 

Венцислав Илиев
Венцислав Илиев

Когато излязох вече в Швеция, забелязах, че храната е много скъпа – един хляб излизаше 5-10 лева, че и повече и търсих начини. Накрая се сетих за друг пътешественик – той си прави хляб и бухти. И се сетих и аз да си купя 2 килограма брашно, мая и месих. Всяка вечер меся, сутринта втасва тестото и си правя бухти, разказва Венци. Той го гарниран с кетчуп и понякога с месо.

Венцеслав Илиев
Dariknews.bg


На велосипеда има багажници за всичко – палатката, багажа и фототехниката. За да може да зарежда техниката си – Венци има динамо и слънчеви панели.

Венцислав Илиев
Венцислав Илиев


Това не е първото пътешествие на Венцислав в екстремни условия. Преди година той успя да измине над 15 000 километра с колелото си през Европа и Африка. А приключението събра във фотоизложба.

Венцислав Илиев
Венцислав Илиев


За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари