Венци ще прекара следващите две години като средновековен поклонник
Венци ще прекара следващите две години като средновековен поклонник / Dariknews.bg
11 000 км по стъпките на пилигримите
96292
11 000 км по стъпките на пилигримите
  • 11 000 км по стъпките на пилигримите
Шуменец се отправя на поклонническо пътешествие, което ще му отнеме 2 години.

Миналата година Венцислав Илиев измина 15 000 км. на две колела, като мина през Европа и стигна до пустинята Сахара. Пътешественикът започва новото си приключение, но този път – без колело.

пилигрим
Дарик Шумен

Шуменец навъртя 15 хил. км с колело през два континента (ВИДЕО)

“MEDIEVAL PILGRIMAGE & JOURNEY” е пътешествието-поклонение на пътешественика Венцислав Илиев, което пресъздава живата история на поклонението през Средните векове. Поклонението ще започне от България, през Гърция до Рим и Ватикана.

След Ватикана по пътя “VIA FRANCIGENA” ще се продължи към Франция по пътя “”VIA AURELIA”. Пътят на Венци ще премине през Алпите, през градовете Ментон, Арл и Сен Жан. От Сен Жан през Пиринеите започва пътят Камино де Сантяго до Сантяго де Компостела.

пилигрим
Дарик Шумен

Шуменски пътешественик показа изложба с фотоси

От град Сантяго към Португалия до град Лисабон. После продължава на Север към Франция, Германия, Дания, Швеция и Норвегия.

По време на това пътешествие няма да бъдат носени съвременни дрехи, прибори и всичко необходимо за един човек, а всичко ще пресъздава епохата от късното средновековие.

Венцислав Илиев ще бъде облечен в дрехи, които да пресъздават средновековен поклонник. Целта на това пътешествие е хората да се докоснат и да научат за древните поклоннически маршрути в Европа, нравите и ежедневието на един поклонник.

пилигрим
Дарик Шумен

Поклонението до всички исторически места по пътя на Свети Якоб ще продължи около две години или приблизително 11 хил. км.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари