Първо заседание на общинския съвет в Търговище
Първо заседание на общинския съвет в Търговище / Борислав Курдов

Областният управител свика за днес първото заседание на новия Общински съвет в Търговище. То бе ръководено от най-възрастния сред общинските съветници д-р Никола Найденов. След като положиха клетва, общинските съветници преминаха към избор на председател. Постъпи само едно предложение - ДПС номинира Хатидже Алиева, която към момента работи като главен експерт в Областната дирекция на Държавен фонд „Земеделие" в Търговище.
След проведено (задължително по закон) тайно гласуване, тя бе подкрепена от 29 гласа „За" от 31 присъствали. В урната са били намерени и две недействителни бюлетини.
„Гласуваното към мен доверие е равнозначно на отговорност. Силно се надявам всички, влизайки в тази зала да оставим политическите пристрастия и да работим за балогото и развитието на община Търговище. Нека нашата различност не е основа за разделение. Нека нашата различност да бъде основа за взимането на по-добри и по-мъдри решения за нашата община. Този ден е специален не само за мен, но и за всички в тази зала. Защото днес ние поемаме отговорността на доверието, което ни бе гласувано от хората. Сигурна съм че ние ще работим с всички усилия за подобряване на живота на жителите на общината и за превръщането на община Търговище в една просперираща европейска община.", каза г-жа Алиева.