Публиката на крака пред изпълненията на Ансамбъл „Шумен
Публиката на крака пред изпълненията на Ансамбъл „Шумен / netinfo

Ансамбълът за народни песни и танци „Шумен" покори публиката по време на фолклорния фестивал „Добринищко лято - 2016". Изпълненията на шуменските хористи, оркестранти и танцьори изправиха на крака многобройните зрители на централния площад в гр. Добринище, община Банско в събота на 9 юли.

Българските и чуждестранните гости имаха удоволствието да се насладят в продължение на час и половина на великолепния концерт „Глътка от живата вода" - уникален спектакъл-разходка с песни и танци от всички етнографски области на България. Шуменският ансамбъл бе специално поканен от организаторите да изнесе самостоятелен концерт в рамките на фестивала, съобщи главният художествен ръководител на ансамбъла доц. Катя Кайрякова.

„За първи път гостуваме на сцена в този край", сподели след завръщането на ансамбъла Катя Кайрякова. „Бяхме препоръчани от специалисти и към нас беше отправена специална покана да участваме в кулминацията на фестивала. Връзката с нас беше осъществена със съдействието на доц. Георги Гаров от Югозападния университет. Мога да кажа, че наистина се представихме много силно. Зрителите бяха впечатлени както от изпълненията, така и от костюмите ни. Винаги сме защитавали доброто си име. Отзивите и сега са за изключително силно представяне на нашите състави. Много вълнуващо беше и това, че сред публиката имаше и групи от Шумен, които реагираха емоционално и не скриха гордостта си от прекрасните изпълнения на нашите танцьори, музиканти и певци", разказа Катя Кайрякова.