Психично болен разби 12 магазина за по-малко от две седмици
Психично болен разби 12 магазина за по-малко от две седмици / netinfo

23-годишен мъж разбил 12 магазина за по-малко от две седмици, информират от ОД на МВР-Шумен. Само за половин месец той е бил задържан три пъти.  На 29 май мъжът е бил арестуван, след като разбил магазин в Шумен и откраднал два ножа. Преди това откраднал 65 лв. от магазин за строителни материали в с. Хитрино.

Понеже е с психично заболяване служителите на реда опитали да го настанят в Държавна психиатрична болница в с. Царев брод. След като на 30 май е пуснат от ареста 23-годишния мъж е отведен в болничното заведение, но малко по-късно е освободен.

Последвала нова серия от кражби. В периода до 12 юни разбил и обрал магазин за дрехи в Провадия, полицията разполага с данни, че мъжът е окрал и три магазина във Варна. На 10 юни отново е бил задържан за 24 часа от шуменските полицаи.

След изтичането на ареста, мъжът се върнал в Хитрино и за една нощ разбил нови три магазина. От железария откраднал моторен трион, от питейно заведение  около 70 лв., проникнал в хранителен магазин и тото пункт, но от там не е откраднал нищо.

Веднага след тези престъпления той отново е задържан и около 13:00 ч. вчера е приведен за лечение в Държавна психиатрична болница  в село Царев брод.