Проверяват ловните дружинки в Шуменско
Проверяват ловните дружинки в Шуменско / netinfo
Общо 5 нарушения на законите за биологичното разнообразие, за лова и опазване на дивеча и за контрол на взривните вещества, огнестрелните оръжия и боеприпасите са били констатирани при съвместна проверка на есперти на РИОСВ-Шумен и представители от ОДП ”Полиция” и Регионалното управление на горите във връзка с открития ловен сезон. През миналата седмица са проверени значителен брой ловни райони в северната и централната част на област Шумен, като проверки са извършвани и през нощта

Иззети са две технически средства, забранени за използване при лов. Нарушенията са установени в ловищата на I-ва градска ловно-рибарска дружина в Нови пазар и Ловно-рибарската дружина от с. Кюлевча. Към момента се обсъжда необходимостта от прилагане на принудителна административна мярка, съгласно Закона за опазване на околната среда за забрана на достъпа на ловци в ловните райони на посочените дружини.

Проверките ще продължат. Предвижда се увеличаване на техния брой и териториален обхват, както и извършване на контрол паралелно в Шуменска и Тръговищка област.