Проект “Ние можем и знаем как да се пазим на пътя”  започна в Търговище
Проект “Ние можем и знаем как да се пазим на пътя” започна в Търговище / netinfo
312 ученици от Търговище ще учат правилата за движение по пътищата по нов, много по-атрактивен начин, имайки възможност да попаднат в ситуации близки до реалните. Това ще става по проект “Ние можем и знаем как да се пазим на пътя” на Сдружение “Партньори Търговище”. Реализацията му вече започна.

Проектът се финансира от Европейския социален фонд чрез Оперативна програма “Развитие на човешките ресурси” по схема “Да направим училището привлекателно за младите хора”. Целта му е подобряване на възможностите за придобиване на знания и умения по безопасност на движението чрез разнообразяване на извънкласните форми. Ще бъдат включени ученици от начален курс на І ОУ”Христо Ботев”, І СОУ “Св.Седмочисленици” и деца, посещаващи извънкласните форми на Обединен детски комплекс.

Предстои закупуването на специални учебни помагала и оборудване за кабинети по безопасност на движението, както и на две площадки, които ще бъдат монтирани в дворовете на учебните заведения. Обучението на учениците ще има теоретична и практическа част. Ще бъде организиран и конкурс за рисунка “Деца на пътя”. Предвидено е също състезание с велосипеди “Аз зная правилата за движение” на монтираните в училищата площадки. Ще има велосипеден поход до историческата местност “Мисионис” и форум на тема “Търговище – безопасен град за малките ни жители”. Опитът, натрупан по време на проекта ще бъде обобщен в наръчник.

Инициативата ще се осъществява със съдействието на ОД на МВР-Търговище.