Проблемът със скитащите кучета ще обсъждат в НСОРБ
Проблемът със скитащите кучета ще обсъждат в НСОРБ / netinfo

Презентация на тема "Скитащите кучета - проблем на всички общини", ще представи утре кметът на Шумен Красимир Костов по време на заседанието на Националното сдружение на общините в Република България /НСОРБ/. Заседанието ще се проведе в Центъра за обучение на местните власти в с. Гергини, област Габрово. 

Материалът, включен в дневния ред на Сдружението, третира действията, които община Шумен предприема за справяне с проблема със скитащите кучета. Красимир Костов ще запознае членовете на УС и с дейността на кастрационния център в Шумен, който е втори в страната и е изграден в съответствие с европейските стандарти. Идеята е кметовете на общините от цялата страна да обединят усилията и действията си за решаване кардинално на проблема.

Ръководният орган на кметското сдружение ще обсъжда още проблемите, свързани с общинското здравеопазване, размерите на местните данъци, резултатите от проведените заседания на Комитета по наблюдение на оперативните програми. Ще бъде обсъдена и позиция на НСОРБ по закона за етажната собственост. Дискусия ще има и по проектозакона за водите.

В заседанието участие ще вземе и областния управител на Шумен Тодор Тодоров.