пожарна
пожарна / БГНЕС

На два пъти се е наложило пожарникари да помагат на екипите на бърза помощ за пациенти, съобщават от ОД на МВР. Предотвратили са и разрастването на пожар в мазета на жилищен блок.

Снощи в 20:09 часа е получен сигнал за пожар в избено помещение в блок на ул. Победа в град Шумен. На място е изпратен екип на РСПБЗН Шумен. След намесата на огнеборците пожарът е локализиран и потушен, като не е допуснато разпространението му в съседни мази. Унищожени са входна врата, 3 картини и  30 броя буркани със зимнина. За гасенето на пожара са използвани 1000 литра вода. Най-вероятната причина за възникването му е късо съединение в електрическата инсталация.

В 10:53 часа в РДПБЗН Шумен е получено съобщение за оказване на съдействие на екип на центъра за спешна медицинска помощ. Служители на РСПБЗН Шумен са пренесли жена от помещение на ул. Шуменска комуна в град Шумен до линейката.

Ден по-рано в 05:44 часа в РДПБЗН Шумен е получено съобщение за оказване на съдействие на екип на центъра за спешна медицинска помощ. Служители на РСПБЗН Шумен са пренесли жена от апартамента й на четвърти етаж в ж.к. Херсон в град Шумен до линейката.

Вчера в 14:51 часа е получен сигнал за горящи отпадъци до стопанския двор в село Кюлевча. На място са изпратени два екипа на РСПБЗН Нови пазар. Огнеборците погасили пламъците с помощта на 5200 л. вода и не допуснали разпространение на огъня в три сгради. Пожарът е без нанесени материални щети

Вечерта в 21:46 часа е получен сигнал за горящи отпадъци в метален контейнер за смет на бул. Велики Преслав в град Шумен. На място е изпратен екип на РСПБЗН Шумен. Огнеборците погасили пламъците с помощта на 200 л. вода и не допуснали разпространение на огъня. Пожарът е без нанесени материални щети

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.