Потвърдиха ареста на шуменец, обвинен за грабеж
Потвърдиха ареста на шуменец, обвинен за грабеж / netinfo

Варненският апелативен съд потвърди определението на Шуменския окръжен съд от 10 април тази година, с което е бил наложен арест на Станчо Ст., обвиняем по досъдебно производство за грабеж. Той е бил извършен през февруари тази година, в съучастие с други три лица.

Станчо е в ареста малко повече от 2 месеца, затова, че на 15 февруари, в съучастие с Мартин Ст. и с братята  Кольо и Ангел С. нападнали, пребили и отнели два мобилни телефона и 20 лева от Георги Г. Нападателите повалили Георги на земята и го ритали и удряли по цялото тяло. След като сломили съпротивата му, насилниците отнели двата GSM, които намерили и 20  лева. Счупеният глезен и травмите по главата и тялото на пострадалия са били определени като средна телесна повреда.

Апелативният съд потвърди изводите на ШОС, свързани с обоснованото предположение, че Станчо е един от извършителите на дръзкия грабеж. Тежкото семейно положение на обвиняемия, за което са представени доказателства, не може да мотивира и тази съдебна инстанция да измени в по-лека мярката за неотклонение. Спрямо 31-годишния шуменец има образувани 13 досъдебни производства за различни престъпления и това дава основание на въззивния съд да потвърди извода, че ако е на свобода Станчо може да се укрие от наказателно преследване или да извърши друго престъпление.

Определението на Варненския апелативен съд не подлежи на обжалване.