Помагало Какво знаеш за костите издават в Търговище
Помагало Какво знаеш за костите издават в Търговище / netinfo

Отдел “Опазване на общественото здраве” към РИОКОЗ-Търговище подготви помагало за ученици “Какво знаеш за костите?” във връзка с Националната програма “Профилактика на остеопорозата в България 2006-2010 г.”. Помагалото е предназначено за ученици от трети и четвърти клас, предстои неговото отпечатване. Под формата на игри – кръстословици, гатанки, лабиринти, тест и картинки за оцветяване, децата научават за какво служат костите в човешкото тяло и как да се хранят здравословно, за да имат здрави кости и зъбки.


През учебната 2007 – 2008 г. помагалото беше тествано в черно-бял вариант, сред целевата група, със съдействието на старши експерт по начално образование към РИО – Търговище и педагози от три училища в областта – ІІ СОУ гр. Търговище, ІІ НУ гр. Омуртаг и ОУ с. Голямо Ново. След приключване на учебната година педагозите споделиха своя опит и дадоха препоръки за оформянето на окончателния вариант на помагалото.


Теми от “Какво знаеш за костите?” ще бъдат включени в часове по здравно образование, провеждани с деца от трети клас, членове на клуб “Аз и светът около мен” към Обединен детски комплекс – гр. Търговище.