Полицията разкри кражба на злато и монети от къща в Шумен
Полицията разкри кражба на злато и монети от къща в Шумен / netinfo

Шуменската полиция разкри кражба на монети с нумизматична стойност и 90 грама златни накити от частен дом в града, информират от пресцентъра на ОД на МВР.

В хода на изясняване на случая са разпитани съседи на пострадалите, като един от тях е известен на полицията с кражби. Криминалисти установили, че по всяка вероятност извършителят на престъплението е влязъл в къщата от място, което граничи с дома, в който живее криминално проявения младеж на 19 години.

По време на разпитите той първо отрекъл, но след това признал, че е извършил кражбата. Върнал около 60 гр. от златните накити, като пред разследващите обяснил, че останалата част от златото и монетите продал в златарски магазини в Шумен. С постановление на Районна прокуратура - Шумен е задържан за срок от 72 часа. Работата по изясняване на случая продължава.

След направена справка става ясно, че през 2011г. младежът има полицейска регистрация за фалшифицирана карта за градски транспорт. За грабеж на мобилен телефон и  кражба на мотопед на бул."Преслав" в Шумен  има наложени присъди от Районен съд Шумен. На 13 октомври 2011 г.  е осъден   на 1, 6г. условно с 3г. изпитателен срок за грабеж , а след по-малко от месец е осъден условно за кражбата на мотопед, като срока на изпитание е отново 3 години.