/ dariknews.bg
69-годишна жена от Шумен е изпратила благодарствено писмо след като полицейски служител й върнал портмоне със сумата от 20 лева.

В писмото Янка Милкова пише, че миналата седмица пазарувала в хипермаркет в града. Когато се прибрала разбрала, че портмонето й липсва. В него имало 20 лева.  

Ученици предадоха в полицията портмоне с пари и документи

Примирила се, че сумата не е много голяма, а успокоението дошло след като установила, че не е загубила и личните си документи.  

В края на миналата седмица в дома й отишъл Константин Димчев. Казал, че е полицай и че й намерил портмонето в хипермаркета. Отнело му известно време на намери притежателя, защото нямало документи.

Крадец ограби баба в Тракийския квартал

Имало само клиентска карта с име и номер издадена от  електроразпределително дружество. Димчев издирил телефонен номер по името на картата и отишъл в дома на жената, за да й върне портмонето с парите.

„Вътре имаше 20 лева. Ако ги беше прибрал, нито той щеше да стане по-богат, нито аз щях да стана по-бедна. Изненада ме и ме трогна неговата постъпка. Поклон пред тази майка, която е отгледала и възпитала син с такава ценностна система“, пише в писмото си до директора на ОДМВР- Шумен Янка Милкова.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари