По проект ще обучават общинските служители в Каолиново
По проект ще обучават общинските служители в Каолиново / Невена Николова
По проект ще обучават общинските служители в Каолиново
65085
По проект ще обучават общинските служители в Каолиново
  • По проект ще обучават общинските служители в Каолиново

112 служители на общинската администрация в град Каолиново ще преминат различни обучения по нов спечелен проект. Той е на стойност близо 80 000 лева и е финансиран по Оперативна програма „Административен капацитет".

Обученията ще се осъществяват в Института по публична администрация, като служителите ще преминат курсове за работа с електронно подписани документи, обучение по компютърни технологии и основни производства по Административно процесуалния кодекс. Проектът „ Ефективна и компетентна общинска администрация Каолиново" включва и модулно обучение по различни ключови компетентности - лидерски умения и екипна ефективност, интеграция на малцинствата и ролята на общинските служители за реализация на интеграционните процеси, повишаване мотивацията на служителите и изграждане на организационна принадлежност и идентификация. Всички успешно преминали курсовете на обучение ще получат сертификати. Целта на проекта е повишаване капацитета на общинските служители за по ефективно и ефикасно изпълнение на професионалните им задължения.

„Община Каолиново спечели поредния си проект. Той ще обхване почти всички служители в общинска администрация. Целта е да направим едно много добро обучение за да можем да посрещаме по-добре предизвикателствата на времето и събитията", заяви кметът на Каолиново Нида Ахмедов. Той пожела успех на новия проект и припомни, че администрацията в Каолиново полага огромни усилия да кандидатства с проекти и да привлича европейски средства. „Надявам се след като реализираме този проект, услугите, които досега предлагаме на нашите жители да станат още по-добри и по-полезни", каза още Нида Ахмедов.

Ръководител на спечеленият проект е Белгин Мюмюнов, а координатор Незиха Сюлейман.