ОДЗ „Щурче” и ПП „Шуменско плато” ще отбележат заедно Деня на Земята
ОДЗ „Щурче” и ПП „Шуменско плато” ще отбележат заедно Деня на Земята / netinfo

Община Шумен подкрепя кампанията „Да изчистим България заедно“ на 16 септември, събота. От администрацията призовават шуменци да се включат в почистването на междублоковите пространства, кварталните градинки и спортните площадки в „Боян Българанов“, „Еверест“, „Добруджански“ и „Тракия“. Определени са и места за почистване в парка „Кьошковете“ – около чешмата до хотел „Кьошкове“ и алеята от хотел „Орбита“ до местността „Лъвчето“. Това съобщи днес на брифинг зам.-кметът инж. Боян Тодоров.

„Целта ни е да провокираме участието на повече граждани в инициативата. Всеки, за когото е важно да е чисто и приветливо около дома му, по  площадките и тротоарите, може да се включи в кампанията“.

Община Шумен
netinfo


Екологът на общината Живка Атанасова обясни, че са осигурени 1500 броя ръкавици и още толкова чували. Те ще се раздават на 16 септември в определените за целта пунктове: пред сградата на общината от 8.00 до 10.00 ч., в кв. „Б. Българанов“ на бившия автобусен обръщач от 8.00 до 9.00 ч., в кв. „Еверест“ до борсата за безалкохолни напитки от 9.00 до 10.00 ч., в кв. „Добруджа“ пред читалище „Тодор Петков“ от 8.00 до 9.00, ч., в кв. „Тракия“ от 9.00 до 10.00 ч. на паркинга на магазин „Булмаг“ и на „Кьошковете“ пред хотел „Орбита“ от 9.00 до 10.00 ч.

Над 600 места с организирани акции в рамките на „Да изчистим България заедно”

Селата от общината също ще се включат в кампанията на БТВ “Да изчистим България заедно”. В Черенча, Белокопитова, Панайот Волов, Благово, Друмево, Кьоневец, Илия Блъсково, Вехтово и Ветрище ще се чистят входно-изходни артерии, площади, градинки, тротоари, детски площадки, районите около чешми и кладенци, както и нерегламентирани сметища по места.

От общинската администрация се обръщат към гражданите с молба да оставят добре затворените чували до контейнерите за битови отпадъци в града. На парка „Кьошковете“ чувалите с отпадъци трябва да бъдат оставени на паркинга до парк-хотел „Кьошкове“ и на паркинга до хотел „Орбита“.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.