Отложиха избора на председател на лекарската колегия в Шумен
Отложиха избора на председател на лекарската колегия в Шумен / netinfo
Председател на Районната лекарска колегия в Шумен не бе излъчен, заради нелегитимност на избора, което наложи конференцията за определяне на нов председател да бъде отложена. Tова съобщи за Дарик д-р Петко Загорчев, който е председател на структурата на БЛС в Шумен вече 6 г. По закон малките лекарски дружества ще трябва да се преструктурират в по – големи и да излъчат свои делегати, уточни той. Срокът за това е 1 месец. След това предстои процедура по одобряване на списъците с излъчените делегати.

Провеждане на нова конференция за избор на председател на Районната лекарска колегия в Шумен ще се случи вероятно след около 3 месеца, в които оставам председател - обясни д-р Загорчев.

По думите му, за последните 3 години в Шуменско, броят на лекарите е намалял от 730 на 580. Само през последната една година напусналите работа лекари са около 70 - уточни той.

Издигнатите кандидатури за председателския пост на лекарската колегия в Шумен бяха на д-р Парашкева Вичева, д-р Стефан Стефанов и д-р Милен Чолаков.