ПГМЕТ "Христо Ботев"
ПГМЕТ "Христо Ботев" / netinfo
С медали и много награди се прибират учениците от „ПГМЕТТ Христо Ботев“ след оспорвана и изключително равностойна надпревара  във финалното състезание по програма  „Роботика за България“.

Състезанието се проведе в София и се организира по идея и инициатива на SAP Labs България в партньорство с ФРГИ, а отборът на гимназията бе един от 24-те, които се класираха за финалите  след проведения през месец май регионален подбор. 

Учениците се представиха най-успешно в категориите „Робо игра“ и „Изследователски проект“, съобщиха от училището.

ПГМЕТ "Христо Ботев"
netinfo


Темата на проекта е „За по-чиста вода“, чрез който нашите ученици предложиха своите идеи и решения за подобряване на чистотата на водата в Шуменския регион. При работата по проекта те се срещнаха с представители на РИОСВ Шумен и ВиК Шумен, посетиха помпената станция на града и пречиствателната станция за отпадни води. В категорията „Робо игра“ роботът трябваше да изпълнява мисии на състезателното поле като „Воден резерв“, “Пречиствател“, „Цунами“, „Шамандура“ и др., като за целта той бе предварително програмиран от нашите ученици.

Това е третото издание на програмата, като тази година участваха общо 70 отбора от 32 населени места на България. Състезателите се надпреварваха в 4 категории: „Робо игра“, „Изследователски проект“, Робо дизайн“ и „Отборна игра“. В направлението „Робо игра“ се проведе надпревара с Lego роботи  в изпълнението на мисии на състезателното поле. В „Отборната игра“ се оцениха уменията на членовете на екипа да общуват помежду си, да си помагат и споделят идеи в състезателния процес. В направление „Изследователски проект“ отборите представиха пред журито своя проект по тема „Hydro Dynamics”.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.