Откриха нова спортна площадка в ОДЗ Щурче, дарена от Алкомет
Откриха нова спортна площадка в ОДЗ Щурче, дарена от Алкомет / netinfo

Нова спортна площадка, изградена с дарение на „Алкомет" бе открита официално днес. Съоръжението се намира в двора на Обединено детско заведение „Щурче". Това е третата площадка, която се изгражда там с дарения на фирмата. На официалното откриване на новата площадка - мини футболно игрище с изкуствена трева, от фирма „Алкомет" присъстваха Хюсеин Индже и Иван Динев. „Харесва ми детската градина, надявам се, че сме подобрили условията, защото децата го заслужават", заяви Индже.

Директорът на ОДЗ „Щурче" Галина Ангелова благодари на „Алкомет" за помощта. Тя заяви, че площадката е голям подарък за 30-ия юбилей на градината, който се отбелязва през настоящата 2014 година.

Кметът на Шумен Красимир Костов също изказа благодарности към „Алкомет" за дарението. „Радвам се, че „Алкомет" се развива добре, а най-радостното е, че продължава да помага", подчерта градоначалникът.

Иван Динев обясни, че общо за детски градини и ясли в Шумен през последната година „Алкомет" е дарила над 22 000 лв. Като основни приоритети за даренията на фонда към фирмата той посочи, детските и лечебни заведения, както и помощ за хората с увреждания. „на година даряваме около 260 - 300 000 лева", допълни Динев.
След официалното откриване на новото мини футболно игрище за децата от ОДЗ „Щурче" бе обявен спортен полуден.