Във връзка със случая са задържани петима мъже
Окръжната прокуратура Шумен ръководи разследване за производство и държане без надлежно разрешение, в съучастие, на високорискови наркотични вещества в големи размери, предназначени за разпространение.

Във връзка със случая са задържани петима мъже, никой от които не е жител на град Шумен. Предстои привличане към наказателна отговорност на всеки от тях, съобщиха от обвинението.

След акция: Разкриха наркооранжерия във Великотърновско (СНИМКИ)

На 28 декември в условията на неотложност, са извършени претърсвания на територията на стара мелница, разположена в село Златна нива. В отдалечена част на двора ѝ са установени четири броя хладилни камиона, оборудвани с добра охладителна и отоплителна техника, пригодени за отглеждане на марихуана.

Намерени са 1200 броя обрани растения, както и 400 растения в саксии. В помещение в самата мелница, пригодено за сушилня, са намерени над 10 кг готова сушена продукция на стойност 65 000 лева.

След като бъдат привлечени към наказателна отговорност, наблюдаващият случая прокурор от прокуратурата ще задържи петимата мъже за 72 часа.

Поради тежестта на престъплението, за което законът предвижда наказание „лишаване от свобода“ за срок от 3 до 12 години и „глоба“ в размер от 10 000 до 50 000 лева, в съда ще бъдат внесени искания за налагане на мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Действията по разследване на случая продължават и към момента под ръководството и надзора на прокуратурата.