/ ОД на МВР - Шумен
2 години и 4 месеца “лишаване от свобода" при първоначален строг режим получи измамник, представял се за полицай, за да обира възрастни хора.  41-годишният мъж с адрес в Каварна развил „полицейската си дейност“ на територията на Шумен в дните от 1 до 4 юни. На различни адреси в града посещавал жилища на предимно възрастни хора и се представял за полицейски служител.

Обяснявал, че проверява дали парите им са прибрани на подходящо място като идеята му била да ги защити от евентуални посегателства от крадци. По време на „превантивната си дейност“ мъжът успявал да разбере къде хората държат спестяванията си. 

Задържаха мним полицай, обирал старци (СНИМКИ)

Така на 3 юни успял да измами възрастна двойка и да измъкне от тях 450 лв. Представил се за полицейски служител, който идва по повод подаден сигнал за обир. Въпреки, че жената отрекла да е подаван такъв сигнал, измамникът влязъл в жилището, за да може да огледа притежаваното имущество.

Първоначално обяснил, че от дома им била извършена кражба от бивша квартирантка. Понеже пострадалите не му повярвали, по-късно заявил, че са изчезнали парите от банковите им сметки. За да му докаже, че греши, възрастната жена донесла и предоставила собствената си и на съпруга си дебитни карти, ведно с разписки, удостоверяващи наличността по сметките им  и сумата от 450 лв., която те по-рано същия ден изтеглили.

В един момент, възползвайки се от невниманието на собствениците, измамникът грабнал пликовете с намиращите се в тях пари и бързо напуснал жилището с обяснение, че трябва да опише банкнотите в намиращия се пред имота полицейски автомобил. По-късно обаче бил хванат.

Преди да започне кариерата му на „полицай“ се е представял като социален работник. Осъждан е. Изтърпял е ефективно наказание „лишаване от свобода“.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари