Определиха краен срок за плащането по сделката за търговския дом
Определиха краен срок за плащането по сделката за търговския дом / Дарик-Шумен

Членовете на бюджетна комисия към шуменския общински съвет определиха краен срок - 30 септември за плащането по сделката за продажбата на общинската част от недостроения търговски дом. Дължимата сума от близо 6 млн. лв., която кандидат купувача трябваше да преведе по сметките на местната администрация все още не е налична.

След изтичането на законовия срок, определен и в нормативната уредба за провеждането на търгове от 14 дни, инвеститорите от фирма „Юнайтед финас ХВМС груп - Плиска" многократно заявяваха, че сделка ще има.

Зам.-кметът по бюджет и финанси Александър Генчев заяви, че ежедневно поддържа връзка с представители на фирмата. „За пореден път те заявиха, че парите ще бъдат преведени всеки момент", допълни той. По думите му, единственото писмено уведомление за намеренията на инвеститора да финализира сделката е писмо от 15 август - денят в който изтече срока за плащане след тръжната процедура.

Всички членове на комисията с изключение на един, който гласува „против" одобриха определянето на 30 септември за краен срок за плащането. Окончателно решение по върпоса ще вземе общинския съвет по време на последната сесия за мандата на 16 септември.